Hoe werkt incasseren in het buitenland?

Hoe werkt incasseren in het buitenland?

Soms komt het voor dat er vanuit Nederland in het buitenland een incasso gedaan moet worden. In dat geval heb je dus te maken met een SEPA incasso. Dit betekend dat er met regels en de Europese wetgeving rekening gehouden moet worden om de incasso mogelijk te maken.
Dit betekend in de praktijk dat er ook in deze gevallen een vonnis moet zijn voor het te incasseren bedrag. Is dit het geval? Dan is een buitenlandse incasso uitvoeren mogelijk. Dit is in dat geval mogelijk op bestaande rekeningen en nieuw geopende rekeningen. Naast SEPA incasso zijn er ook verschillende andere samenwerkingen en mogelijkheden voor buiten Europa.
Wat is belangrijk bij een buitenlandse incasso:

  • Je hebt een vonnis nodig om een incasso uit te voeren.
  • De incasso kan plaatsvinden op bestaande en nieuwe rekeningen.
  • Je hebt met incasso regels en wetgeving te maken.
  • De kennisgeving voor buitenlandse incasso is lastiger.

Wanneer is een buitenlandse incasso nodig?

Het komt in de praktijk voor dat mensen met schulden naar het buitenland gaan. Met de bedoeling om schulden en incasso’s te ontlopen. Gelukkig is het onder een incasso uitkomen met de Europese regelgeving en mogelijkheden een stuk lastiger. Met andere woorden kan een incasso na een vonnis dus gewoon plaatsvinden.
Voor het uitvoeren van een buitenlandse incasso zul je dus een expert nodig hebben die je daarbij kan helpen. Zowel in de voorbereidende fase als voor het incasseren van de kosten of het tegoed dat op een bankrekening staat.

Wat maakt een buitenlandse incasso lastig?

Hoewel de regelgeving van Europa al voor een groot deel in Nederland aanwezig is moeten er nog wel wat zaken worden geregeld voor de incasso daadwerkelijk kan plaatsvinden. Daarvoor moet je dus verstand van zaken hebben.
Je wil uiteindelijk dat de incasso goed verloopt. Bij Swiercs.nl kan een expert op het gebied van incasso je dan ook helpen. Breng gerust een bezoek! Je leest bovendien dat wij meer mogelijkheden hebben en hoe onze dienstverlening in elkaar steekt.